Zo was het ...

 

Weer een mooie nacht!

De Nacht van Pijnacker is een blijvertje. Sinds de stichting Wandelevenementen Pijnacker dit evenement nieuw leven inblies, is het aantal deelnemers gestaag toegenomen. Dit jaar deden 120 wandelaars mee.


 

Na een nieuwe start in 2015 zag 2018 de 45e editie van dit bijzondere evenement in Pijnacker. De gezellige kantine van Oliveo Handbal is vanaf 2016 de start- en finishplek voor een flinke wandeling van 30 km door de nacht.

Wandelen in de nacht is uitdagend en verrassend. Wandelaars waarderen vooral de ervaring van het buiten zijn rond zonsopkomst. Op het laatste deel van de wandeling, dit jaar langs de Ackerdijkse plassen, werden zij welkom geheten met een uitbundig vogelconcert.

De 46e Nacht van Pijnacker vindt plaats in de nacht van 3 op 4 mei 2019.

Maar eerst gaat de stichting Wandelevementen aan de slag om de Avondvierdaagse Pijnacker/Delfgauw tot een succes te maken. Die avondvierdaagse begint op 28 mei en de feestelijke intocht is op 1 juni. Inschrijven voor dit grootschalige wandelevenement kan nog steeds. 
Dennis Verwoert uit Veenendaal heeft met plezier de Nacht van Pijnacker 2018 gelopen en daar een blog over geschreven: Link: 

https://wandelden.blogspot.nl/2018/05/45e-de-nacht-van-pijnacker.html 

 


-------

2017


Natte Vierwindstreken en Najaarstocht

De Vierwindstrekentocht van 2017 was redelijk nat (24 juni). Maar dat weerhield ruim 190 wandelaars niet om er aan deel te nemen. De route ging voor alle afstanden richting Berkel en van daaruit naar het Bergsche Bos en voor de 40 km langs de roeibanen in Nesselande. Zowel de 25 als de 40 km vonden daarna de weg terug langs de Rotte, Strikkade en Wilderse Kade naar Pijnacker. Hieronder een foto van de Pekhuisbrug over de Rotte. De 40 km ging hier over heen richting Nesselande (foto: Stan Morre). 
De (voorspelde) grote hoeveelheden regen op 15 september, was voor veel liefhebbers waarschijnlijk net genoeg om die dag maar gewoon thuis te blijven. Meestal doen er zo'n 120 wandelaars mee, dit jaar waren het er maar 35. De najaarstocht ging dit keer in westelijk en noordelijke richting en leidde de wandelaars dus door Delft en het wandelgebied Delftse Hout, Bieslandse Polder en Dobbeplas.

Ook in 2017 zijn alle tochten weer gestart vanuit de gezellige kantine van Oliveo Handbal.


Avondvierdaagse 2017 (29 mei t/m 2 juni)

 

 

Jammer, maar het zit er weer op. 5 dagen lang kon jong en oud Pijnacker, vooral jong, zijn of haar hart ophalen aan mooie wandelingen in en om het dorp. Leerlingen van alle basisscholen in Pijnacker en Delfgauw en hun begeleiders genoten van de heerlijke zonnige avonden.

 Wat zorgt er toch voor dat jong en oud zo veel plezier hebben bij een (flinke) dagelijkse wandeling? Zoals een clubje scholieren uit groep 8 met de 10 km in de benen die donderdag vrolijk zingend aan bij de finish kwam. Hun tekst? Die ging zo:

 Daarboven op de berg daar woont een stie-hier

 die geeft geen melk maar Heineken-bier

 En van je hela-hela- hela-holala, hey!

 

Dat hun plezier overslaat op de begeleidende volwassenen, papa’s en mama’s, merk je tijdens de intocht. De volwassenen verheugen zich waarschijnlijk op een biertje na afloop en op de terugkeer naar een dagelijkse gang van zaken de komende week, maar intussen word je ook heel vrolijk als je probeert met een groepje dames een selfie te maken vlak voor een aanstormend Tamarco.


 

Samen met Marching Band Tamarco Leiderdorp zorgden de doedelzakspelers en trommelaars van The Hague Highland Piper Band en de muzikanten van de Drumfanfare Duindorp voor de muzikale omlijsting van de feestelijke intocht op 2 juni.

 De organisatie (Wandelevenementen Pijnacker WEP) kijkt weer terug op een geslaagde avond4daagse. WEP dankt de sponsors voor hun onmisbare bijdragen. Dat waren dit jaar Bloemendaal en Ruigrok Accountants, Schotte aannemersbedrijf, Plus Zondag, G-Recreatie, Leny van Winden Potplanten/Groenten en Fruit en de bakkers Ammerlaan en Van Maanen.

 

Wesley Voshol videoproducties vervaardigde een mooie video-herinnering.

 

Zie https://www.youtube.com/watch?v=K6IDEZnXCbY

 Er waren in totaal 1220 deelnemers.

 Wat maakt de avond4daagse zo leuk? Voor de kinderen is dat het behalen van een medaille.

 


 

Een prestatie leveren en daar trots op zijn, dat is het gevoel van de vierdaagse. Niet omdat je de beste bent, maar gewoon omdat je het kunt. Hoe groot of klein je ook bent.


44e Nacht van Pijnacker

Bijna 100 wandelaars namen deel aan de #NachtvanPijnacker2017. Het was dit jaar prima wandelweer met behoorlijk lage temperaturen (3 graden) tegen de ochtend en flink wat mist tijdens de laatste ‘lus’ door de Ackerdijkse Plassen. Voorafgaand aan die lus konden de deelnemers genieten van een beker heerlijke warme soep, geserveerd door Judith Haan van Dolly’s Foodtruck. https://www.facebook.com/dollysfoodtruck/

Op de pauzeplek in het clubhuis van Speeltuinvereniging Bomenbuurt Delft namen halverwege de 30 km wandeling de deelnemers een moment voor zichzelf. Na afloop genoten velen van een ontbijt geserveerd door Bianca van Bemmelen en Jopie van Rijn in de fraaie kantine van Oliveo Handbal.


De jongste deelnemer was dit jaar de 12-jarige Aypril uit Oud-Beijerland. Samen met haar grootvader liep ze door de ochtendmist op de Ackersdijkseweg. Haar vader was achterop geraakt wegens een 'lekke' schoen. Tochtcoördinator Hans van der Neut deed een poging de losgelaten zool te lijmen, maar dat bleek helaas niet succesvol.De deelnemers brachten, mede door extra donaties, een bedrag van 75 euro bij elkaar voor de Pijnackerse stichting Build on Bravery.

 


-----------

2016


Feest voor jong en oud

De avond4daagse 2016 in Pijnacker is op vrijdag 3 juni feestelijk afgesloten. Begeleid door 3 muziekkorpsen – dit jaar waren dat Showbrassband Thalita uit Vlaardingen, Drumfanfare Forum Hadriani uit Voorburg en Tamarco uit Leiderdorp - slingerde zich een bonte en vrolijke stoet kinderen en hun ouders/begeleiders vanaf Tolhek via de Floralaan en de Rivierenlaan naar het eindpunt, Het Baken.

Daar wachtte de ruim 1100 deelnemende kinderen (en volwassenen) de ultieme beloning, een welverdiende medaille.

Maar niet nadat ze met hun aanstekelijke blijdschap een lang gekoesterde wens van de oudere bewoners van de Pieter van Foreest Woon/Zorglocaties langs de Floralaan in vervulling hadden doen gaan. Want sinds het woon/zorgcentrum Het Hofland gesloten is, misten zij de jaarlijkse intocht voor hun ramen en voor hun ‘voordeur’. Dit jaar kregen ze die weer.

Samen met de organisator WEP (Wandelevenementen Pijnacker) kijken zij uit naar de avond4daagse van 2017. Die staat gepland van maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni 2017.

 

De stoet slingert zich door de Floralaan

 

In totaal 1100 wandelaars zijn op maandagavond 30 mei van start gegaan als deelnemer aan de avond4daagse 2016. Het was weer een gezellige drukte bij Het Baken.

Het weer op de eerste dag werkte niet helemaal mee. Maar de meeste wandelaars waren 'binnen' voordat de hevige regen van rond 20.30 uur losbarstte. Dat gold ook voor de kinderen hieronder, die vol trots hun individuele startkaarten kwamen laten 'afknippen'.

De andere dagen liet het weer zich van een vriendelijkere kant zien. Vooral dinsdag was het heerlijk zonnig en warm. Ook wethouder Van Egmond genoot die avond van de mooie plekken die Pijnacker de wandelaars te bieden heeft. Inderdaad, voor wandelaars is Pijnacker een mooie plaats om te vertoeven!

 

45e keer

Dit jaar liep Ineke Gerritsjans. (links op de foto) in Pijnacker voor de 45e keer de vierdaagse. Reden voor WEP voorzitter Richard van der Neut (rechts) om haar een bosje bloemen aan te bieden. Ineke Gerritsjans is naast een actief wandelaar ook een belangrijke steunpilaar voor de wandelsport. Ze was jarenlang secretaris van de Stichting Wandelevenementen Pijnacker (WEP). Ze is nu nog actief voor de wandelvereniging RS80. Ze is voor die organisatie algemeen bestuurslid, verzorgt de administratie voor de beloningen, is Technisch Coördinator van de Technische Commissie, maakt en onderhoudt de website.

 

Meer foto’s van de intocht bekijken? Klik HIER.

 

Dank!

Het bestuur van de stichting Wandelevenementen wil hierbij zijn dank uitspreken aan de vele vrijwillige medewerkers die de avond4daagse mogelijk hebben gemaakt. Zonder de anderen tekort te willen doen, noemen we hier de coördinatoren voor de scholen die het bestuur veel werk uit handen nemen bij de inschrijving van de deelnemende kinderen.

Een groot evenement als de avond4daagse kan niet zonder sponsoren: Aannemersbedrijf Schotte, Bloemendaal Ruigrok Accountants, Het Witte Huis, Weerheim Transport, Van den Berg Machinebouw, Bloemendaal Schoenen, Gebroeders Jantschik, Ada’s Haarmode, Oberon New Age. Bakkers Ammerlaan en Van Maanen trakteerden dinsdag op eierkoeken en krentenbollen. Maandag konden de kinderen genieten van heerlijke fruit- en groentesnacks verzorgd door het Groentenwinkeltje. Op donderdag zorgde supermarkt Plus voor een lekkere traktatie. En Telstar Uitgeverij was zo vriendelijk om online en op papier aandacht te geven aan dit jaarlijkse evenement.

 

 

43e Nacht van Pijnacker 2016: voor wie durft!

Uit Zoetermeer, Rotterdam, Den Haag, Koog aan de Zaan, Amersfoort, Doetinchem, maar vooral uit Pijnacker en Nootdorp kwamen op 29 april 2016 in totaal 75 wandelaars bij elkaar in de kantine van Oliveo handbal voor de 43e Nacht van Pijnacker.

Ze lieten zich niet afschrikken door de voorspelde kou. En die regenbui rond 3 uur kon ze ook niet deren. Die 10 minuutjes regen … ach, het kan erger.

Zoals gebruikelijk waren er weer verzorgingsposten onderweg. In Delft stond een vrijwilligster van de Speeltuinvereniging Bomenbuurt klaar in het buurthuis voor een lekker bakkie of een andere versnapering. En uiteraard was er een heerlijke beker soep, verzorgd door Dolly’s Foodtruck bij paprikakwekerij Nieuwkoop op een ongebruikelijke stille Nieuwkoopseweg. Van daar af was het nog 7 km tot de finish.

Er waren dit jaar geen uitvallers. Ook de 12-jarige Boye liep de 30 km uit. Hij is aan het oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse Hij wil samen met zijn moeder in die 4 dagen 40 km per dag gaan lopen. Maar terwijl zijn moeder in de Oliveokantine bij zonsopkomst genoot van een heerlijk ontbijt, verzorgd door Bianca van Bemmelen en Jopie van Rijn, ging Boye alvast gestrekt op een zitbank genieten van zijn welverdiende nachtrust.

Of die andere 69 wandelaars het ook doen voor de zonsopkomst, een lekker ontbijt en een welverdiende rust? Wie weet … probeer het zelf eens!

 

Vooraf gingen de meeste deelnemers op de foto (Foto: Dennis van Rijn)

 

Sponsoren en actie

WEP dankt de sponsoren: Aannemersbedrijf Schotte, Bloemendaal Ruigrok Accountants, Weerheim Transport, Van den Berg Machinebouw, Bloemendaal Schoenen.

De deelnemers wandelden 35 euro bij elkaar voor de Stichting Build on Bravery. Een wandelaar deed daar spontaan 10 euro bij, zodat WEP in totaal 45 euro overmaakt op rekening IBAN NL90 SNSB 0903 2774 76 t.n.v. Stichting Build On Bravery. Voor meer info over BOB zie: http://stichting-bob.nl/index.php

 

De 12-jarige Boye, hier met zijn moeder op de foto,  

liep de tocht uit, maar ging daarna meteen gestrekt.

 

Dolly's Foodtruck en wandelaars op een stille en lege Nieuwkoopseweg rond 4 uur 's morgens.

 

Genieten van een heerlijk ontbijt in de kantine van Oliveo Handbal.
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld

  
4 op 5 mei
- 45e Nacht van Pijnacker

28 mei t/m 1 juni - Avondvierdaagse

23 juni - Vierwindstrekentocht

15 september - Frisse Najaarstocht

ELKE WERKDAG

Natuurwandelingen Pijnacker

Pijnackerse Ommekomsten